3 Şubat 2009 Salı

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU KARAKTERLER

Begüm Akkaya (Pınar)Pınar Begüm Akkaya, 1991 doğumlu, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi, daha önce “Yeşeren Düşler” dizisinde “Sakine” karakteri olarak rol aldı. Pınar: Öğretmen Ali’nin yıllar önce kaybettiği kız kardeşi...

Çağrı Mengüç (Berk)1986 doğumlu, Anadolu ünv. Devlet konservatuarından mezun oldu. Tiyatro Anadolu’da oyuncu olarak görev aldı. Daha önce “Beşinci boyut” ve “Tek Türkiye”de rol aldı. Berk: Yaşadığı aile sorunlarına tepki olarak, okulda, kötü düşünce ve davranışlarıyla olayların yönünü belirleyen bir lise öğrencisi.

Şakir Gürzumar (Şefik)1963 doğumlu, Hacettepe ünv. Devlet konservatuarından mezun oldu. Devlet tiyatrolarında uzun yıllar yönetmenlik yaptı. “Bir şehnaz oyun”, “çayhane” ve en son “Genç Osman” gibi oyunları yönetti. “Gülpare” ve “Kollama” dizilerinde oyuncu olarak rol aldı. Şefik: Ali öğretmenin tayin olduğu okulun kuralcı ve oldukça katı müdürü.

Yusuf Sezgin1949 yılında doğan Yusuf Sezgin, Türk sinemasının aranılan oyuncularından olmuştur. 1964 yılında, ‘Prangasız Mahkumlar’ filmi ile sinemaya giriş yapan oyuncu, filmlerde karakter rolleri üstlenmiştir. Yusuf Sezgin, daha sonra oyuncu Selma Güneri ile hayatını birleştirmiştir.

Özbek Yıldız (Ali)
1980 yılında dünyaya gelmiştir. Yeditepe Üniversitesi Konservatuar mezunu olan oyuncu, Vazgeç Gönlüm ve Aynalar isimli iki dizide ve O Şimdi Mahkum adlı sinema filminde rol almıştır. Ayrıca İzmit Şehir Tiyatrosu’nda ve Haluk Bilginer Tiyatrosu’nda sergilenen oyunları bulunmaktadır.Ali öğretmen: Kendini eğitime ve öğrencilerine adamış genç bir öğretmen. Tek istediği öğrencilerine faydalı olabilmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder