31 Mayıs 2009 Pazar

7.Türkçe Olimpiyatı

Bu yıl da mest edecekler - VideoTüm dünyada nefesler tutuldu, haziranda yapılacak Türkçe Olimpiyatları için geri sayım başladı.

Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Amerika'ya dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen olimpiyat elemelerinde tüm dünyayı sevgi dili Türkçe çiçekleri kaplamaya başladı. Yüreklerde kor olan Türkçe sevgisi, kıtaları aşarak tüm dünyayı sardı. Dünyanın dört bir yanındaki elemelerde 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın coşkusu, gönüllerde dünya haritasını gülistana çevirmeye başlayan güller vardı.

İlk durağımız Ukrayna... Yüzlerce Türkçe sevdalısının bir araya geldiği gecede, Ukraynalı öğrenciler tarafından seslendirilen Türkçe şarkılar izleyicilerden tam not aldı

Şimdi de Üsküp'teyiz... Üsküp'te düzenlenen finallerde de heyecan dorukta idi.. Folklor gösterileri ve şarkılar ile renklenen gecede okunan Türkçe şiirler duygusal anlar yaşattı. Üsküp'te katılımın büyük olduğu finallerin özel konuğu TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'tı.

Bugünlük son durağımız Hollanda... Hollanda'yı temsil edecek öğrenciler de Amsterdam finallerinde ter döktü. Türklerin yanısıra hollandalıların büyük ilgi gösterdiği Rotterdam'daki görkemli tören de öğrenciler performansları ile göz doldurdu.

Bu yıl 7.si düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları 27 Mayıs - 10 Haziran 2009 tarihinde yapılacak. Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın gözü bu organizasyonda olacak.

Video burada : http://www.samanyoluhaber.com/haber-142440.html

vee daha için TIKLAYINIZ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder